SPØKELSER PÅ JAKTSLOTTET
Det har alltid vært rykter om at det spøker på det gamle jaktslottet, men nå ble en bærplukker ble skremt av fæle lyder.

Bærplukkeren, som ønsker å være anonym, var på tur i skogen nær jaktslottet da hun hørte flere fæle lyder og skrik. Først trodde un det var en spøk, men da hun oppdaget hvor hun var, skjønte hun at det kunne være noe annet. Les mer i "Operasjon Spøkelse".

  EDVARD GOLLER RANET MIDT PÅ LYSE DAGEN
Skurkene har vært raske og har tydeligvis hatt koden til Herr Gollers safe. Det er ikke kjent hvor mye penger som er stjålet.

Alarmen gikk da Goller var ute en tur. Tyvene har vært raske, for polititet var raskt på pletten, men da var tyvene allerede forduftet. Les mer i "Operasjon Spøkelse".


MYSTISK INNBRUDD

Fru Krogh i Skippergata har vært utsatt for et mystisk innbrudd. Ingenting ser nemlig ut til å være stjålet. Det spekuleres i om innbruddet kan ha noe å gjøre med fru Krogh sin tippoldefar, sjørøverkapteinen Conrad Krogh og den verdifulle gullskatten hans som aldri har blitt funnet. Les mer i "Jakten på Kaptein Kroghs gull!"


BRONSESTATUEN FORSVANT I NATT
Den folkekjære statuen av Hugo Rodin ble stjålet i natt. – En skam for hele byen, sier lederen i Elvestad Historiske Forening, fru Surke.

Bare boltene står igjen etter den 100 år gamle bronsestatuen. Parkvesenet forstår ikke hvordan dette kunne skje, og Elvestad Historiske Forening er rasende. Hva har skjedd? Les mer i "Operasjon Bronseplass".


ORLOV-DIAMANTEN STJÅLET FRA ELVESTAD KUNSTMUSEUM

Den berømte russiske Orlov-diamanten er blant kunstskattene som denne uken stilles ut på Elvestad kunstmuseum. Orlov-diamanten ble gitt av grev Orlov til Katarina den store i 1774 og er hovedattraksjonen på den store kunstutstillingen vår, forklarer museumsdirektør Siri Meyer. Les mer i "Operasjon Vindkast".


TYVER I HAVNA
Båttyver herjer i Elvestad. Så langt denne sommeren har seks båter forsvunnet.

Arild Frankmann i Elvestad båtforening melder om at en 15 fots pioner med en blå 15 hesters Evinrude påhengsmotor på mystisk vis har bltt stjålet fra bryggeplassen i løpet av natta. Dette er det sjette båttyveriet i løpet av den siste uken, og Frankmann oppfordrer båteiere til å følge godt med og passe på båtene sine. Les mer i "Operasjon Sommerøya".


PÅSKELILJEN STJÅLET
Det kjente maleriet "Påskeliljen" ble stjålet av den såkalte "Haneraneren". Eieren, Valdemar Vinge er lite imponert over politiets innsats.

Natt til i dag ble det kjente maleriet av Christian Lasson stjålet fra Valdemar Vinges eiendom i Elvestad. Verdien på bildet skal være nesten én million kroner. Alarmen ble utløst og overvåkningskameraer har bilder av en raner kledd i et hanekostyme. Dette bekreftes av naboer. Eieren var angivelig på besøk på en av sine fabrikker i Sveits da innbruddet skjedde. Politiet har pågrepet én mistenkt i saken.
Les hele saken i boken “Operasjon Påskelilje”.


STOR TRAFIKK
Det kan lønne seg å være tidligere ute enn vanlig om du skal reise kollektivt i påsken. Direktør Aren Reiss-Pedersen ved buss-sentralen i Elvestad sier det er uvanlig mange reisende denne påsken. Det er satt opp ekstra ruter, men det kan allikevel være lurt å være litt tidlig ute om man er avhengig av å reise til oppsatte tider.

 
Fru Surke er ikke fornøyd.
  ET ØKENDE PROBLEM
Med den siste tidens snømengder er snø-ballkasting blitt en yndet aktivitet, og plage.
Den stadig økende snøballkastingen er et stort problem, mener Fru Surke i Elvestad sentrum. Pøbler kaster snøballer på både vinduer og hverandre uten omtanke eller hensyn, fort-setter hun. I går anmeldte hun to unge syndere for nettopp snøballkasting. Den planlagte pågripelsen førte imidlertid til noe helt annet, som du kan lese i “Operasjon Påskelilje".


MER SNØ
Det ser fortsatt ut til at snøen vil lave ned de neste dagene, melder Thorbjørn Værmansen på meterologisk institutt. Neste uke er det ventet å bli noe mildere og snøen vil komme som regn, men inntil da må man belage seg på å måke noen dager til.

 
Det vil komme mye snø fremover.

  VOTT SAVNET
Lille Fanny har mistet begge de lilla vottene sine i går. De er antakelig mistet et sted i den siste boken om Detektivbyrå nr. 2; “Operasjon Påskelilje”.

Kanskje du kan hjelpe til å finne dem?


  Dette er et bilde av av Fannys vott bare noen dager før de forsvant.


  BANKRAN!
Elvestad Sparebank ble ranet av to maskerte menn rett før klokken tolv i dag. Politiet står foreløpig uten spor.
Ranerne fikk med seg et ukjent pengebeløp. De slo til da banken var tom for kunder og forsvant i en rød bil. -Fluktbilen skal ha kjørt i retning av Vestsiden, opplyser politibetjent Thorvaldsen til Elvestad blad. –Vi ber alle som har opplysninger om å ta kontakt med politiet.
Banken er nå stengt og politiets kriminalteknikere arbeider på stedet.
Følg saken i boken ”Operasjon Solnedgang
.


MYSTISKE HULL
I løpet av natten har mystiske hull dukket opp på sletta ved Elvestad kunstmuseum. -Til stor fare for turgåere, sier turistsjef Johansen.
Det var onsdag morgen at turgåere oppdaget noen store, dype hull i området som kalles Sletta. Stien er en populær snarvei, og da Elvestad blad var på stedet var det tydelige spor etter en syklist som hadde falt i et av hullene.
-Vi vil sørge for at hullene blir fylt igjen, sier turistsjef Otmar Johansen i Elvestad kommune. Hvem som har laget dem, og hvorfor er et stort mysterium.
Ler mer i boken ”Operasjon Mørkemann”.

  MANGE TYVERIER
Den siste uken har flere i Elvestad blitt utsatt for merkelige tyverier. Siste nytt er at også tønnene til den nye flytebrygga er stjålet.
Natt til mandag brøt tyver seg inn hos baker Monsen og stjal med seg hele 370 kilo gjær fra lageret. Innbruddet settes i forbindelse med fredagens tyveri av en varebil fra firmaet Sukker-Larsen. Politiet har også fått melding fra Vika Brusfabrikk om at det i løpet av helgen er stjålet mer en 40 kasser med tomflasker. Serien med mystiske tyverier toppet seg med dagens melding om at syv tønner som skulle brukes til en ny flytebrygge er stjålet fra bystranda. -Vi rekker ikke å få tak i nye tønner før badesesongen er over, sier kommunesjefen i en kommentar til Elvestad Blad.
Politibetjent Thorvaldsen er svært tilbakeholdne med opplysninger, men bekrefter at de har fått interessante tips i saken. Følg utviklingen i boken ”Operasjon Tordensky”.


VAREBIL FRA SUKKER-LARSEN STJÅLET FREDAG
Tyveriet fører til stans i produksjonen av sukkertøy.
Fredag morgen oppdaget ansatte ved firmaet Sukker-Larsen at en av firmaets varebiler var stjålet i løpet av natten. -Bilen var fullastet med sukker, opplyser direktør J. M. Larsen til Elvestad Blad. Bedriften er helt avhengig av sukker for å opprettholde produksjonen og måtte sende arbeiderne tidlig hjem på fredag.
Bilen er rød og har påskriften Sukker-Larsen på hver side. Dersom noen ser bilen bes de ta kontakt med politiet.

 
Varebilen som ble stjålet var full av sukker og fører til stans i produksjonen, sier direktør J. M. Larsen.
 
     
  Barnekrim av Jørn Lier Horst - illustrert av Hans Jørgen Sandnes - Gyldendal