PEPPERKAKEVERKSTED

Nå er det snart jul, og hva er vel hyggeligere enn å bake pepperkaker sammen? Vi har laget et flott Detektivbyrå nr. 2-pepperkakehus, og Åtto har også blitt kake i år. Pepperkakedeigen kan du kjøpe, eller lage selv. Vi har vært hos Åpent Bakeri i Oslo og fått noen flotte tips til hvordan du kan lage huset barnevennlig, uten å bruke knekk. Se filmene under.

Deig
Deigen kan du lage selv, eller kjøpe den ferdig i butikken. Det viktige er at du har ca. 2 kg. Da har du nok til pepperkakehuset og noen Åtto-kaker.

Baketid på delene til pepperkakehuset:
Sett ovnen på over og undervarme og 200 grader.
Stek delene til huset i ca. 12 – 15 minutter midt i ovnen.
Delene skal være gyldenbrune. 

Viktig:
Stek gjerne litt mer enn hva du vanligvis gjør med pepperkaker, slik at du er helt sikker på at huset ikke blir for mykt. 

La delene bli helt kalde før du monterer og pynter huset.
Monter huset på en papplate e.l. så det  er letter å flytte etterpå.

Melisglasur:
250 g melis
50 g eggehvite 
Litt sitronsaft, ca. 5 g (dette gjør at eggehviten blir fortere stiv)

Rør sammen til melisen blir hvit og ikke flyter. Lag gjerne ett kremmerhus av matpapir eller bruk en ziplock pose som du klipper av en liten bit i hjørne som sprøytepose.
Om du er riktig avansert kan du kjøpe en ordentlig sprøytepose på spesialbutikker for baking og matlaging. 

Last ned:
Mal til pepperkakehuset.
Mal til pepperkake-Åtto.